Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 70g |
1,96 zł
(6,99 zł) |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
0,32 zł
(3,49 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 7g |
0,20 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 30g |
0,55 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Polędwica sopocka | 12g |
0,34 zł
(16,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
0,51 zł
(4,59 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |