Darmowa dieta 1400 kcal nr 3043



Śniadanie


Melon
266 kcal
Łączna waga porcji: 720g.

B: 6.48 g T: 2.16 g W: 60.48 g (BŁ: 7.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Shake szpinakowy
206 kcal
Łączna waga porcji: 790g.

B: 6.62 g T: 7 g W: 35.34 g (BŁ: 11.82 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze


Kolacja


Sałatka warzywno jajeczna
281 kcal
Łączna waga porcji: 374g.

B: 20.65 g T: 12.09 g W: 25.81 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

42   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Marchewkę, seler i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy fasolę i groszek konserwowy, wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy 50g jogurtu naturalnego i całość mieszamy. Resztę jogurtu łączymy z natką pietruszki, sokiem z cytryny, octem, odrobiną soli i pieprzu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w grubą kostkę. Całość mieszamy i podajemy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1393 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 52.89 g
Tłuszcz: 42.15 g
Węglowodany: 226.17 g (w tym błonnik: 45.96 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 160g     1,60 zł (7,99 zł)
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Fasola cięta konserwowa bez zalewy 30g     0,30 zł (3,99 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 30g     0,20 zł (2,69 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 100g     0,77 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Marchew 180g     0,55 zł (2,29 zł)
Melon 720g     7,19 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 32g     2,80 zł (4,38 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Seler, korzeń 30g     0,12 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 24g     0,63 zł (5,29 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 600ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 30g     0,06 zł (3,69 zł)



×