Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Burak | 100g |
0,20 zł
(1,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Fasola szparagowa | 100g |
1,22 zł
(5,49 zł) |
|
Gruszka | 255g |
1,78 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 9g |
0,26 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 120g |
0,93 zł
(1,39 zł) |
|
Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 300g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
Woda | 450ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |