Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Burak | 100g |
0,20 zł
(1,99 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Fasola szparagowa | 100g |
1,22 zł
(5,49 zł) |
|
| Gruszka | 255g |
1,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 9g |
0,26 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 120g |
0,93 zł
(1,39 zł) |
|
| Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
| Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 300g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
| Woda | 450ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |