1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
Cebula | 360g |
0,85 zł
(1,89 zł) |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kalafior | 1760g |
29,30 zł
(29,97 zł) |
|
Kapusta biała | 3000g |
5,69 zł
(5,69 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
Marchew | 330g |
1,01 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
11,98 zł
(11,98 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Sól himalajska | 10g |
0,10 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |