Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Cebula | 210g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 152g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 120g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 180ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 20ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |