Darmowa dieta 1400 kcal nr 68055



Śniadanie


Kanapki z pesto (wersja lżejsza)
315 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 7.95 g T: 7.37 g W: 59.91 g (BŁ: 10.5 g)

Wegetariańskie  

44   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Serek z brzoskwinią (bezglutenowy)
228 kcal
Łączna waga porcji: 307g.

B: 20.29 g T: 0.57 g W: 36.96 g (BŁ: 2.02 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1421 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 50.81 g
Tłuszcz: 38.56 g
Węglowodany: 239.56 g (w tym błonnik: 41.49 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brzoskwinia 85g     0,59 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 15g     1,67 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 10g     0,14 zł (2,79 zł)
Sałata masłowa 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 375ml 0,00 zł (0,00 zł)



×