Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |