Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 640g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 35g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Miód pszczeli | 74g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 26g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Sól biała | 6g |
![]() |