Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 260ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |