Darmowa dieta 1400 kcal nr 92533



Śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Drugie śniadanie


Cytrynowy omlet
217 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 12.31 g T: 8.06 g W: 24.54 g (BŁ: 1.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

12   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Białka wbijamy do miski i dodajemy sodę. Ubijamy aż piana będzie sztywna. Do 2 miski wrzucamy zółtka,mąkę,cynamon,miód i sok z cytryny.Mieszanie nie jest konieczne. Dodajemy zawartość miski do ubitej piany, powoli mieszając drewnianą łyżką aby piana nie opadła. Rozgrzewamy patelnię i rónomiernie wylewamy gotową masę. Smażymy około 10minut pod przykryciem na minimalnym ogniu. Po upływie tego czasu delikatnie przełożyć omlet na 2 stronę. Można podawać z owocami
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Placki kukurydziane
445 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 18.92 g T: 11.15 g W: 71.29 g (BŁ: 7.8 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

57   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Podwieczorek


Surówka z kiszonej kapusty z orzechami
206 kcal
Łączna waga porcji: 164g.

B: 4.9 g T: 17.33 g W: 9.89 g (BŁ: 4.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

11   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sposób przygotowania: Kapustę drobno pokroić. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce używając dużych oczek. Posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią, posiekanymi orzechami i przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać oliwą, posypać natką pietruszki i wymieszać.


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1435 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 61.54 g
Tłuszcz: 43.24 g
Węglowodany: 212.81 g (w tym błonnik: 24.83 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Cynamon 1g     0,13 zł (2,29 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 230g     1,61 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Kapusta kwaszona (kiszona) 110g     0,55 zł (4,99 zł)
Kukurydza konserwowa 200g     1,64 zł (2,79 zł)
Marchew 23g     0,07 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 15g     0,56 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 280ml     0,98 zł (3,49 zł)
Mąka gryczana 45g 0,00 zł (0,00 zł)
Mąka kukurydziana 30g     0,11 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 20g     2,30 zł (11,49 zł)
Soda oczyszczona 2g     0,03 zł (1,29 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Truskawki 50g     1,20 zł (11,99 zł)



×