Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 180g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Jabłko | 225g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Masło | 8g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 85g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |