Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 180g |
0,43 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
25,29 zł
(45,98 zł) |
|
| Jabłko | 225g |
0,98 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 325g |
2,27 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 140g |
1,36 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
0,69 zł
(1,49 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
| Marchew | 270g |
0,82 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 8g |
0,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 85g |
0,45 zł
(3,99 zł) |
|
| Por | 280g |
4,86 zł
(7,98 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 30g |
1,41 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |