Darmowa dieta 1500 kcal nr 16408



Śniadanie


Owsianka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
386 kcal
Łączna waga porcji: 369g.

B: 7.11 g T: 7.4 g W: 77.08 g (BŁ: 7.07 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

12   50

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Kefir z dzemem
266 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 15.05 g T: 8.86 g W: 32.02 g (BŁ: 0.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj składniki



Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
193 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 2.05 g T: 4.05 g W: 39.7 g (BŁ: 4.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1543 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 41.16 g
Tłuszcz: 52.41 g
Węglowodany: 243.69 g (w tym błonnik: 31.21 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 3g     0,21 zł (6,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g     0,46 zł (4,29 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kefir, 2% tluszczu 440g     2,97 zł (3,38 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Rodzynki 11g     0,25 zł (4,49 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×