Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 12g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
| Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 25g |
0,19 zł
(1,39 zł) |
|
| Marchew | 15g |
0,05 zł
(2,29 zł) |
|
| Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 6g |
0,30 zł
(12,49 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory | 150g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
| Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Rzodkiewka | 75g |
1,56 zł
(2,49 zł) |
|
| Sałata lodowa | 50g |
0,86 zł
(5,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 50g |
4,98 zł
(4,98 zł) |
|
| Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |