Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Dynia | 110g |
0,88 zł
(11,99 zł) |
|
| Groch, nasiona suche | 22g |
0,15 zł
(2,69 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 9g |
0,26 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 510g |
2,22 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Marchew | 40g |
0,12 zł
(2,29 zł) |
|
| Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 3g |
0,19 zł
(1,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 40g |
0,33 zł
(2,49 zł) |
|
| Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |