Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |