Darmowa dieta 1500 kcal nr 6450



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podwieczorek


Koktajl melonowy z imbirem
348 kcal
Łączna waga porcji: 716g.

B: 4.18 g T: 6.52 g W: 71.42 g (BŁ: 4.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Kolacja


Kanapki z pesto (wersja lżejsza)
315 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 7.95 g T: 7.37 g W: 59.91 g (BŁ: 10.5 g)

Wegetariańskie  

43   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1529 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 49.03 g
Tłuszcz: 44.09 g
Węglowodany: 257.51 g (w tym błonnik: 43.02 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 12g     0,84 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 4g     0,11 zł (5,69 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Melon 200g     2,00 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 350g     6,41 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 15g     1,67 zł (9,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Sałata masłowa 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)



×