Darmowa dieta 1600 kcal nr 22037



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

74   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza)
375 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 14.58 g T: 7.36 g W: 65.25 g (BŁ: 5.59 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

17   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami (wersja lżejsza)
506 kcal
Łączna waga porcji: 560g.

B: 16.3 g T: 13.71 g W: 82.36 g (BŁ: 5.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1637 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 45.09 g
Tłuszcz: 53.65 g
Węglowodany: 253.74 g (w tym błonnik: 19.38 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 3g     0,21 zł (6,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 70g     0,68 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 35g     0,24 zł (6,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Rodzynki 10g     0,22 zł (4,49 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×