Darmowa dieta 1600 kcal nr 25080



Śniadanie


Jaglanka z borówkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
393 kcal
Łączna waga porcji: 386g.

B: 7.4 g T: 12.64 g W: 66.19 g (BŁ: 6.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Kolacja


Tortilla z pieczonym indykiem, rukolą, pomidorem, ogórkiem konserwowym i papryką na zimno
314 kcal
Łączna waga porcji: 282g.

B: 24.18 g T: 8.98 g W: 37.15 g (BŁ: 5.91 g)



44   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Tortilę smarujemy keczupem i majonezem.
  2. Nakładamy rukolę, pokrojone plastry indyka, pomidora, paprykę i ogórka.
  3. Zwijamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1641 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 50.17 g
Tłuszcz: 56.25 g
Węglowodany: 253.55 g (w tym błonnik: 38.1 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Borówka amerykańska 80g     2,24 zł (6,99 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Majonez lekki (light) 15g     0,30 zł (8,49 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Ogórek konserwowy 10g     0,09 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 30g     0,55 zł (10,99 zł)
Pieczona pierś z indyka 45g     1,09 zł (14,49 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 85g     0,45 zł (3,99 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Rukola 20g     1,20 zł (5,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szynka wołowa, gotowana 15g     1,00 zł (19,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Tortilla pszenna pełnoziarnista 62g     2,32 zł (8,99 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)
Woda 175ml 0,00 zł (0,00 zł)



×