Darmowa dieta 1600 kcal nr 26883



Śniadanie


Kanapka z hummusem, indykiem i pomidorem
332 kcal
Łączna waga porcji: 230g.

B: 14.42 g T: 13.48 g W: 42.64 g (BŁ: 8.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

16   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - umyty i pokrojony w plastry pomidor.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie z jogurtem
232 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 10.6 g T: 4 g W: 40.4 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
231 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 3.63 g T: 4.64 g W: 47.5 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Kolacja


Kaszka manna z grejpfrutem
352 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 12.95 g T: 6.2 g W: 63.24 g (BŁ: 3.99 g)

Wegetariańskie  

26   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Ugotuj kaszę mannę na mleku.
  2. Dodaj podzielonego na cząstki grejpfruta.
  3. Posyp pestkami dyni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1601 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 52.37 g
Tłuszcz: 46.07 g
Węglowodany: 261.33 g (w tym błonnik: 33.23 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Grejpfrut 130g 0,00 zł (0,00 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jogurt naturalny 2% 200g     1,54 zł (2,78 zł)
Kasza manna 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 230ml     2,18 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pestki dyni 5g     0,20 zł (3,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 80g     0,43 zł (3,99 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×