Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 13g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Cebula czerwona | 25g |
0,12 zł
(2,99 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czarne jagody | 130g |
6,28 zł
(14,49 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
| Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
| Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Tuńczyk w wodzie | 120g |
4,93 zł
(6,99 zł) |