Darmowa dieta 1600 kcal nr 43056



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza, bez laktozy)
325 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 6.3 g T: 9.3 g W: 57.05 g (BŁ: 4.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Wafle ryżowe z hummusem
205 kcal
Łączna waga porcji: 90g.

B: 4.62 g T: 12.18 g W: 21 g (BŁ: 3.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.



Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Podwieczorek


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Wartości odżywcze:


Białko: 39.54 g
Tłuszcz: 55.84 g
Węglowodany: 244.47 g (w tym błonnik: 36.29 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 100g     0,44 zł (3,49 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Masło orzechowe 10g     0,35 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Płatki jaglane 30g     0,42 zł (2,79 zł)
Rzodkiewka 30g     0,62 zł (2,49 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×