Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
0,30 zł
(3,99 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
0,20 zł
(2,69 zł) |
|
Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 100g |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 250g |
1,93 zł
(2,78 zł) |
|
Marchew | 30g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 740ml |
7,02 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
Seler, korzeń | 30g |
0,12 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
0,06 zł
(3,69 zł) |