Darmowa dieta 1600 kcal nr 69133



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
417 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.83 g T: 12.55 g W: 70.85 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Jogurtowy koktajl z mango
272 kcal
Łączna waga porcji: 393g.

B: 11.48 g T: 5.36 g W: 45.82 g (BŁ: 2.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango obrać i usunąć pestkę, miąższ pokroić i wrzucić do blendera dodać jogurt naturalny i kostki lodu(6) i miksować aż do połączenia składników
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Zupa z fasoli krem
473 kcal
Łączna waga porcji: 359g.

B: 22.81 g T: 10.97 g W: 80.04 g (BŁ: 18.09 g)

Bezglutenowe  

15   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasole moczę przez noc. Cebule obieram, kroję w talarki i podsmażam na złoto. Rano płuczę na sicie, wsypuję do garnka i dodaję około 0,7 litra wody. Do garnka wkładam obrane warzywa. Doprawiam solą, dodaje listki laurowe, ziele angielskie i ząbek czosnku. Gotuję mniej więcej przez 90 minut. Warzywa i przyprawy wyławiam, zastawiam w garnku tylko fasole i ziemniaki. Zupę miksuję blenderem dodając śmietanę lub mleko kokosowe. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Kroje drobno suszone pomidory, wykładam na wierzch. Na talerz wlewam zupę, drobno pokrojone suszone pomidory, wykładam na wierzch.


Kolacja


Bananowo orzechowy pudding chia
401 kcal
Łączna waga porcji: 249g.

B: 11 g T: 20.38 g W: 47.48 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

33   19

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblenduj banany z mlekiem kokosowym i masłem orzechowym. Dodaj nasiona chia, dokładnie wymieszaj i wstaw pudding do lodówki. Po godzinie znów go wymieszaj i odłóż do lodówki na całą noc. Podawaj następnego dnia udekorowany plasterkami banana i kawałkami orzechów.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1563 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 54.12 g
Tłuszcz: 49.26 g
Węglowodany: 244.19 g (w tym błonnik: 34.22 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 600g     2,99 zł (4,99 zł)
Cebula 90g     0,21 zł (1,89 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasola biała, nasiona suche 80g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 480g     3,71 zł (4,17 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Marchew 20g     0,06 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 115g     4,06 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 230ml     4,14 zł (8,99 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 30g     0,84 zł (6,99 zł)
Orzechy nerkowca 35g     4,66 zł (9,99 zł)
Pietruszka, korzeń 30g     0,25 zł (2,49 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Suszone pomidory 7g     0,17 zł (6,99 zł)
Ziemniaki 60g     0,11 zł (3,69 zł)
Śmietana 18% 50g     0,42 zł (1,69 zł)



×