Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 660g |
2,88 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
| Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Marchew | 15g |
0,05 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 1g |
0,06 zł
(1,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 500g |
6,98 zł
(6,98 zł) |
|
| Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |