1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 3g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
2,34 zł
(2,49 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
4,79 zł
(4,79 zł) |
|
| Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
| Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Kumin (kmin rzymski) | 5g |
0,43 zł
(1,29 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
| Marchew | 240g |
0,73 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 5g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 770g |
14,10 zł
(21,98 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 800g |
8,38 zł
(8,38 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
| Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
| Seler naciowy | 90g |
1,38 zł
(4,59 zł) |
|
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
1,48 zł
(5,19 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |