Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |