1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
| Cebula | 25g |
0,06 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 400g |
6,95 zł
(8,69 zł) |
|
| Groszek zielony | 30g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 253g |
1,77 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza gryczana | 100g |
1,15 zł
(4,59 zł) |
|
| Majeranek suszony | 1g |
0,20 zł
(1,79 zł) |
|
| Marchew z groszkiem mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Ogórek | 20g |
0,13 zł
(3,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Por | 140g |
2,43 zł
(3,99 zł) |
|
| Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser parmezan | 16g |
3,33 zł
(25,99 zł) |
|
| Sos sojowy (ciemny) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Szczypiorek | 20g |
1,99 zł
(2,49 zł) |
|
| Szparagi | 120g |
2,88 zł
(11,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Tymianek suszony | 5g |
1,00 zł
(2,19 zł) |
|
| Łosoś, wędzony | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |