1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 253g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 100g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 20g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 5g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |