Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
| Cebula | 75g |
0,18 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 200g |
2,40 zł
(4,79 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Jarmuż | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Kapusta pekińska | 200g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 120g |
1,16 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 24g |
2,87 zł
(2,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 25g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 360g |
1,92 zł
(3,99 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |