Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 270g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |