Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Malina | 70g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka ziemniaczana | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Schab bez kości | 70g |
![]() |
|
Schab pieczony | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |