Darmowa dieta 1600 kcal nr 76213



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
417 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.83 g T: 12.55 g W: 70.85 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Pilaf z soczewicą, ananasem i kalafiorem (wersja lżejsza)
563 kcal
Łączna waga porcji: 755g.

B: 22.84 g T: 10.11 g W: 104.32 g (BŁ: 17.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

6   71

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.



Podwieczorek


Koktajl melonowy z imbirem
174 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 2.09 g T: 3.26 g W: 35.71 g (BŁ: 2.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Kolacja


Fit Pomidorowa
266 kcal
Łączna waga porcji: 439g.

B: 8.31 g T: 14.76 g W: 27.98 g (BŁ: 5.06 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   9

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Podsmaż na oleju kokosowym cebulę, czosnek, soczewicę, marchewkę. Posyp kurkuma, dodaj chilli. Zalej wodą lub bulionem, dodaj przecier pomidorowy. Gotuj około 10min. Dodaj sól, pieprz, mleko kokosowe i zagotuj. Zblenduj całość na krem. Posyp słonecznikiem i natką pietruszki.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 49.45 g
Tłuszcz: 49.78 g
Węglowodany: 271.75 g (w tym błonnik: 42.52 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 1000g     109,22 zł (111,84 zł)
Cebula 150g     0,35 zł (1,89 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir 2g     0,06 zł (5,69 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kalafior 220g     3,66 zł (9,99 zł)
Kurkuma 3g     0,25 zł (1,69 zł)
Marchew 270g     0,82 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Melon 100g     1,00 zł (11,99 zł)
Mielona papryka chilli 2g     0,18 zł (2,29 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 120ml     2,16 zł (8,99 zł)
Mleko ryżowe 490ml     4,65 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 1g     0,02 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 1g     0,09 zł (2,19 zł)
Olej kokosowy 50g     2,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 500g     4,28 zł (5,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Rodzynki 10g     0,22 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 130g     1,93 zł (5,19 zł)
Suszona kolendra 2g     0,17 zł (1,29 zł)
Szczypiorek 30g     2,99 zł (4,98 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×