Darmowa dieta 1600 kcal nr 7630



Śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

78   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
231 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 3.63 g T: 4.64 g W: 47.5 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Schab w suszonych pomidorach
464 kcal
Łączna waga porcji: 318g.

B: 29.37 g T: 20.74 g W: 40.84 g (BŁ: 1.64 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

42   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Schab kroimy w plastry i smażymy na oliwie wymieszanej ze szczyptą mielonej papryki chilli i sosem sojowym. W międzyczasie odsączamy pomidory z oleju i kroimy w paski i dodajemy do smażenia. Podajemy z pokrojonymi w plastry ogórkami kwaszonymi.


Podwieczorek


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Gołąbki wegańskie (warzywne)
262 kcal
Łączna waga porcji: 861g.

B: 15.04 g T: 1.7 g W: 56.76 g (BŁ: 18.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1568 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 62.87 g
Tłuszcz: 40.43 g
Węglowodany: 265.49 g (w tym błonnik: 50.06 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Cebula 360g     0,85 zł (1,89 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Kalafior 1760g     29,30 zł (29,97 zł)
Kapusta biała 3000g     5,69 zł (5,69 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Marchew 330g     1,01 zł (2,29 zł)
Mielona papryka chilli 3g     0,27 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 0.4g     0,03 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 230ml     2,18 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 1400g     11,98 zł (11,98 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 180g     1,49 zł (2,49 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Sos sojowy jasny 10g     0,28 zł (4,19 zł)
Suszone pomidory 75g     1,87 zł (6,99 zł)
Sól himalajska 10g     0,10 zł (3,49 zł)



×