Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 375ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 500g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |