1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula | 55g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |