Darmowa dieta 1600 kcal nr 81773



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kasza jaglana z warzywami
639 kcal
Łączna waga porcji: 782g.

B: 17.83 g T: 22.47 g W: 98.15 g (BŁ: 12.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   15

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę parzymy wrzątkiem i osączamy.Paprykę myjemy,usuwamy gniazda nasienne,kroimy w paki. Umytą cukinię kroimy w kostkę azem ze skórką. Czosnek i cebulę obieramy,drobno siekamy i podsmażamy na oleju na złoto,dodajemy paprykę i cukinię ,dusimy d miękkości. Wlewamy sok pmidorowy, wsypujemy kaszę i smażymy razem chwilę. Doprawiamy rozmarynem,solą i pieprzem,przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na 25minut na 180 stopni.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Wartości odżywcze:


Białko: 54.26 g
Tłuszcz: 40.43 g
Węglowodany: 271.66 g (w tym błonnik: 47.88 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 150g     0,35 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 600g     5,99 zł (8,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Czosnek 17g     0,74 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Olej rzepakowy 36g     0,25 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 710g     13,00 zł (21,98 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Rozmaryn suszony 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Sok pomidorowy 230g 0,00 zł (0,00 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×