Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |