Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 55g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Cynamon | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |