Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Fasolka szparagowa mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 174g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 170g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 150g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |