Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 100g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 50g |
![]() |
|
Limonka | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło klarowane | 6g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 5g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |