Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |