Darmowa dieta 1700 kcal nr 1239



Śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
364 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 5.86 g T: 11.14 g W: 60.79 g (BŁ: 1.2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Makaron z brokułem
624 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 27.68 g T: 13.08 g W: 106.25 g (BŁ: 14.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
311 kcal
Łączna waga porcji: 229g.

B: 13.24 g T: 11.71 g W: 42.75 g (BŁ: 8.44 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1725 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 61.77 g
Tłuszcz: 52.02 g
Węglowodany: 274.79 g (w tym błonnik: 41.9 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 40g     1,24 zł (13,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Makaron kukurydziany 70g     0,64 zł (4,59 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pomidory 70g     0,37 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sardynka w oleju 30g     1,50 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)



×