Darmowa dieta 1700 kcal nr 387



Śniadanie


Jaglanka z borówkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
393 kcal
Łączna waga porcji: 386g.

B: 7.4 g T: 12.64 g W: 66.19 g (BŁ: 6.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Kurczak z kaszą jaglaną i kapustą kwaszoną
455 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 31.2 g T: 13.86 g W: 55.79 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

27   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku najpierw zimną wodą, następnie wrzątkiem, po czym znów zimną wodą i gotujemy przez ok. 15 minut w posolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza:woda). Kurczaka, cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Ugotowaną kaszę dodajemy na patelnię do pozostałych składników i mieszamy. Podajemy z kapusta kwaszoną.


Podwieczorek


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
386 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 4.1 g T: 8.1 g W: 79.4 g (BŁ: 8.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   21

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1730 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 55.87 g
Tłuszcz: 56.31 g
Węglowodany: 270.95 g (w tym błonnik: 37.39 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 280g     7,83 zł (13,98 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Kapusta kwaszona (kiszona) 200g     1,00 zł (4,99 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 750ml     7,12 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 60g     1,10 zł (10,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×