Darmowa dieta 1700 kcal nr 6323



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Kurczak z kaszą jaglaną i kapustą kwaszoną
455 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 31.2 g T: 13.86 g W: 55.79 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

28   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku najpierw zimną wodą, następnie wrzątkiem, po czym znów zimną wodą i gotujemy przez ok. 15 minut w posolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza:woda). Kurczaka, cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Ugotowaną kaszę dodajemy na patelnię do pozostałych składników i mieszamy. Podajemy z kapusta kwaszoną.


Podwieczorek


Koktajl melonowy z imbirem
348 kcal
Łączna waga porcji: 716g.

B: 4.18 g T: 6.52 g W: 71.42 g (BŁ: 4.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1660 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 67.89 g
Tłuszcz: 49.95 g
Węglowodany: 253.73 g (w tym błonnik: 34.13 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 12g     0,84 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Imbir 4g     0,11 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kapusta kwaszona (kiszona) 200g     1,00 zł (4,99 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Melon 200g     2,00 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 100g     1,83 zł (10,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×