Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula | 510g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 80g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 555g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 550g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |