Darmowa dieta 1800 kcal nr 10765



Śniadanie


Kanapki z pesto
413 kcal
Łączna waga porcji: 260g.

B: 10.33 g T: 9.71 g W: 78.43 g (BŁ: 13.58 g)

Wegetariańskie  

49   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Koktajl z mango, mlekiem kokosowym i chia
237 kcal
Łączna waga porcji: 453g.

B: 5.98 g T: 4.33 g W: 46.52 g (BŁ: 5.14 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Mango umyj, obierz ze skórki i pozbaw pestki.
  2. Mleko kokosowe, mleko krowie i mango zblenduj w wysokim naczyniu.
  3. Dodaj nasiona chia i wymieszaj.


Obiad


Pieczony indyk
609 kcal
Łączna waga porcji: 488g.

B: 77.25 g T: 22.86 g W: 24.04 g (BŁ: 0.94 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

41   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Cukinia z pesto
341 kcal
Łączna waga porcji: 412g.

B: 8.16 g T: 27.98 g W: 16.82 g (BŁ: 4.25 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

21   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Smarujemy pesto i posypujemy kiełkami.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1821 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 121.35 g
Tłuszcz: 66.99 g
Węglowodany: 206.8 g (w tym błonnik: 42.02 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukinia 300g     3,00 zł (8,49 zł)
Cytryna 80g     1,12 zł (13,99 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Mango 250g     4,70 zł (7,99 zł)
Miód pszczeli 50g     1,87 zł (14,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 100ml     1,80 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 100ml     0,35 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 3g     0,08 zł (6,99 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 100g     11,10 zł (19,98 zł)
Pieprz czarny 1.25g     0,11 zł (1,79 zł)
Pierś z indyka 800g     19,32 zł (28,98 zł)
Sałata masłowa 30g     1,07 zł (4,99 zł)
Sól biała 5g     0,03 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)



×