Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 80g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 42g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |