Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |