1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |