Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 480ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |