Darmowa dieta 1800 kcal nr 36715



Śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
364 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 5.86 g T: 11.14 g W: 60.79 g (BŁ: 1.2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   50

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Drugie śniadanie


Kanapka z masłem, indykiem i ogórkiem kiszonym
272 kcal
Łączna waga porcji: 180g.

B: 11.66 g T: 10.16 g W: 37.1 g (BŁ: 6.18 g)



50   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Serek wiejski z nasionami
271 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 23.65 g T: 15.44 g W: 9.77 g (BŁ: 1.33 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

48   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem



Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1790 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 63.1 g
Tłuszcz: 58.13 g
Węglowodany: 269.91 g (w tym błonnik: 29.83 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 12g     0,53 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Makaron kukurydziany 70g     0,64 zł (4,59 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Serek twarogowy ziarnisty 150g 0,00 zł (0,00 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)



×